Fraštacké noviny 13/2012: Hráči napredujú, ale chýba kvalitnejšie zázemie“ hovorí predseda HTC Hlohovec Miroslav Kollár

10.11.2012 13:07


Skončila sa tímová časť tenisovej sezóny, ako ste spokojný s výsledkami?

– Ženy síce v II. lige neobhájili minuloročné výborné tretie miesto, nahradili ich však mladší tenisti, ktorí dosiahli výsledky nad naše pôvodné očakávania.

Konkurencia v II. lige žien pritom bola tentokrát slabšia, ako minulý rok.

– Podľa počtu družstiev áno, podľa ich kvality skôr naopak. Pôvodne sme mali postupové ambície, ale tesne pred súťažou nám vypadli tri dôležité hráčky zo zdravotných a študijných dôvodov. Aj v oslabenom zložení sme však zohrali vyrovnané zápasy a aj s postupujúcimi tenistkami z TK LOVE 4 TENNIS Bratislava, ktoré mali v zostave aj hráčky s umiestnením vo svetovom rebríčku, sme prehrali len 3:4.

Koľko družstiev ste mali v súťažiach organizovaných Slovenským tenisovým zväzom?

– Spolu osem, keď počítam aj Detský Davis Cup a Fed Cup pre najmladších tenistov do 10 rokov. Na súpiskách našich tímov sa objavilo 40 hráčov a hráčok. Okrem toho u nás trénujú ďalšie takmer dve desiatky detí v prípravke a rekreační tenisti, ktorí sa chcú naučiť tenis pre potešenie z hry.

Čo čaká vašich hráčov v nasledujúcich mesiacoch?

– Začala sa individuálna časť sezóny, hráči sa rozbehnú po turnajoch v SR a niektorí aj v zahraničí s cieľom čo najviac si vylepšiť postavenie v rebríčkoch. Najlepšia hráčka klubu B. Kollárová, štvrťfinalistka z M SR v doraste (momentálne 38. v SR) si v lete vyskúša aj kvalifikácie na niekoľkých svetových juniorských a ženských turnajoch v okolí.

Aké umiestnenia vašich hráčov vás uspokoja?

– Na základe momentálnej výkonnosti som presvedčený, že desať našich hráčov má reálnu šancu skončiť v prvej stovke slovenského rebríčka.

Plánujete ďalej zvyšovať počet družstiev v súťažiach?

– Uvažujeme o tom. Na jednej strane ma teší rastúci počet registrovaných hráčov, na druhej strane si treba otvorene povedať, že v ďalšom napredovaní nás limitujú podmienky, v akých trénujeme a hráme. Sme radi, že môžeme fungovať aspoň na prenajatých dvorcoch na Novej štvrti, pravdou ale je, že do areálu sa desiatky rokov zásadne neinvestovalo, chýba sociálne zázemie, nemáme halu na poriadny tréning v zime... Intenzívne preto v klube premýšľame o možnom riešení smerujúcom ku kvalitným dvorcom, primeranému zázemiu, nafukovacej hale, ale to hovoríme o investícii rádovo v státisícoch eur, takže nás čaká ešte veľa práce a rozhovorov s potenciálnymi partnermi.

-r-